Egyéb

Minta- munka- fonalbeosztás egyveleg

Szóval van egy megrendelés négy babára, és én még mindig polipot meg katicát horgolok. Próbálok azért valami rendet, prioritást tartani, amibe nagyon beleszól az időbeosztásom.
Elsődlegesen Ágoston és a lányok igényeit tartom szem előtt. Mellettük még mindig nagyon nehezen tudok olyan minőségi időt felszabadítani, amikor teljes odafigyeléssel tudnék dolgozni. Így jelenleg a buszon ülve, itthon szoptatás közben, sokszor altatás közben is horgolgatok. Egyszerűbb minták már mennek fejből. Gömb – ami a babafej, a polip teste, vagy csörgő alapja – már elég jól megy, akár sorjelölő nélkül is. (Bár most rájöttem, hogy a hullámcsat ideális sorjelölő, és az mindig van a táskámban, vagy valamelyik zsebemben, így ha úton is vagyok, fel tudom használni).
A házimunka elég hátra került a sorban, és hát most, hogy már karácsonykor és húsvétkor is elsummantottam a nagytakarítást, a tavaszi fáradtságból összevakarva magam ezt sem halogathatom tovább, be kell iktatni. De csak szép sorjában (jelenleg a konyha és a fürdőszoba már szép tiszta, az ajtók felét is már lesúroltam és faápolóval lekezeltem). Minden nap friss ebédet főzök, ez időre megy, mert a férjem blokkol a munkahelyén, úgyhogy ez is nagy prioritás, hogy ehhez mindig legyen alapanyag, és gyorsan el tudjam készíteni, aztán pont akkorra legyen tálalható, amikor hazaér, és utána viszont már kit érdekel, hogy mikor fogok elmosogatni… Így viszont beáll lassan Guszti délutáni pihenője is ebéd után, ami néha azért elcsúszik, és nagy kapkodásban indulunk az oviba a lányokért. Este meg mikor hogy csendesedik el mindenki, és mennyire tudom nyitva tartani a szemem, van, hogy inkább egymásnak dőlünk a férjemmel, és valami sorozatot nézünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.