Uncategorized

a nyári nagyprojekt újabb lépése

Ma Caroline átjött, és elhozta a kártolójukat, kölcsönbe a nyárra. 

Már régóta terveztük, hogy egyszer átjönnek, és hála Istennek, így, hogy Abigél a saját környezetében volt itthon, egyből feloldódott, és tök jól eljátszottak Villővel.

Mivel Vero meg beájult az ölemben, tudtunk beszélgetni is, közben csodáltam Carolinet, hogy olyan gyorsan csattogtatta a kötőtűket, hogy csak na. Alig tudtam követni! Szeretnék én is ilyen gyorsan tudni kötni-horgolni. Na, majd egyszer…

Most viszont egy újabb lépéssel közelebb érkeztem az új szenvedélyemhez, a fonáshoz. A gyapjúval való barátkozás most már elmondhatom, hogy évek óta tart. Abigél mosható pelenkáival kezdődött, aztán a saját ruhatáramat is úgy alakítottam át, hogy a műszálas cuccaim nagyrészétől végleg megszabadultam, és a leggyakrabban használt pulcsijaim gyapjúból vannak. Szeretem az illatát, a tapintását, élvezem, hogy külön gonddal kell samponnal és hideg vízben mosni. A fonalaim nagyrésze is gyapjú. Utánanéztem, hogy nemcsak a birkának, de a lámának, alpakának is “gyapja” van, és egyre nagyobb háttér információ található a neten az “új” őrületről, a fonásról. A szövés is nagy álom már egy ideje, de ugrottam egyet, és most teljesen rákattantam a gyapjú feldolgozásra, és főleg a fonásra. 

Még mikor a babavarrásra készültünk Nikivel, az akkor beszerzett eszközök mellé rendeltem magamnak egy kéziorsót a webáruházból, és hát majdnem két évet pihent a már emlegett kreatív dobozom valamelyik sarkában, mire idén tavasszal elvittem magammal a Gyapjúfesztiválra, és vettem a bátorságot, hogy elő is vegyem. Sikerült pont a fesztivál szervezőjével összeismerkedni, és Zsuzsa mutatta meg az alapokat, akinek a blogját azóta is olvasgatom szorgalmasan!:) 

Remélem, nemsokára megérkezik hozzám némi lenyírt birkagyapjú is, és bevallom, félek a feldolgozástól, ugyanakkor izgatottan várom, mert nagy kaland lesz. Rengeteg munka, és igazából nem is merek nagy célokat kitűzni magam elé, rettegek a kudarctól, hogy nem bírnám elviselni. Így bölcsen csak annyi most a nagy álmom, hogy kipróbálhassam. egy kicsit eljátszom, hogy a régi idők “derék asszonya” vagyok:)