Uncategorized

a körkardigán

Már nagyon régóta szemeztem ezzel a projekttel. Igazából magamnak tudnám elképzelni, mert hiába csorgatom a nyálam a fb-s csoport kendőkölteményein, nekem valahogy nem jön be a kendő hordás. Ugyanakkor pulcsi, vagy kardigán kötése-horgolása a távoli jövő álmai- kategória a számomra, mert se fonalam, se időm, se türelmem, és főleg ügyességem nincs hozzá még, meg pénzem se fonalra:)

Úgyhogy kitaláltam, hogy hát a gyerekeknek fogok alkotni, aztán ha belejövök, és közben elfogynak a maradék fonalaim, hogy zöld utat kaphassak új fonal vásárlásához, akkor belevágok egy “nagyprojektbe”.

A körkardigán nagyon nekem-valónak tűnik. Kicsit nagyobb projekt, mint egy bolero, de azért mégsem pulóver. Melegít, ha fázik a vállam, a hátam, és csini szexi elöl egy-két gombocskával, visszahajtott gallérral. Nagyon aranyos.

Már guglizom és gyűjtöm a pinteresten a mintákat. A listámon már nagyon esedékes az ananász minta kipróbálása, és találtam nagyon csinos mintákat.

De egyenlőre csak sima egyráhajtásos pálcákkal próbálkoztam, a színátmenetes fonal úgyis feldobja az egészet. A fórumon kiolvastam a kommenteket, és folyamatosan méregettem Vero hátához a kardit. sikerült a karkivágást elsőre eltalálnom, így csak akkor kellett bontanom, amikor a szaporítás miatt hullámosodott a köröcském. De aztán beállt a minta, és a fonal is pont elég lett egy mellénykéhez. A karkivágás körbehorgolását asszem azért még vissza kéne bontanom, ha kicsit befogyasztom, úgy még csinibb lesz. De már muszáj volt felavatni, és a hétvégén ebben a szeles időben tökéletes kiegészítőnk volt az állatkertben:)

image

image

image

image